Följ MediaMarkt Sverige

Årets Black Friday förväntas bli större än någonsin

Pressmeddelande   •   Nov 25, 2015 09:15 CET

De senaste åren har intresset för det amerikanska shoppingfenomenet Black Friday fått ordentligt fäste även i Sverige. Sedan starten 2013, då Media Markt tog den globala trenden till Sverige har både utbud och antal aktörer inom handeln ökat kraftigt. I år storsatsar Media Markt och erbjuder både fler produkter och en kraftigare prissänkningar än tidigare år.

Black Friday, som enligt tradition, går av stapeln första fredagen efter Thanksgiving, har sedan introduktionen i Sverige uppmärksammats och uppskattats allt mer bland svenska folket. Under förra året hade Media Markt dubbelt så många besökare i sina varuhus under Black Friday jämfört med en vanlig fredag.

– Black Friday har visat sig vara en succé och vår bedömning är att vi redan i år kommer att se ännu fler aktörer som hakar på denna smått galna shoppinghögtid. För egen del gör vi vår största satsning sedan vi introducerade Black Friday i Sverige, säger Per Kaufmann, vd för Media Markt.

Black Friday är traditionellt sett ett butiksevent, där trängsel och kökaos är centralt för att få tag i de bästa produkterna. Hos Media Markt kommer dock specialerbjudanden att gälla både på mediamarkt.se och i varuhusen. I årets upplaga av Black Friday smygstartar Media Markt redan på torsdagen den 26 november för att sedan fortsätta prisrallyt hela helgen. Och precis som förra året förlängs helgen med Cyber Monday med extra erbjudanden online. Uppladdningen har pågått sedan länge och i år planerar Media Markt att slå till med mer än dubbelt så många erbjudanden under Black Friday jämfört med tidigare år.

– De mest populära produkterna tidigare år har varit TV-apparater, ljudanläggningar och vitvaror, men även datorer och mobiler säljer bra. Förra året ökade försäljningen av dessa produktkategorier med mellan 70 till 160 procent, säger Per Kaufmann och fortsätter:

– Då vi vet att just dessa produkter står högt i kurs hos våra kunder kommer vi såklart även i år att ladda upp med riktigt bra erbjudanden på utvalda produkter inom dessa områden. För den som är på hugget när vi öppnar dörrarna går det alltså att fynda julklapparna redan innan julstöket i december drar igång.

För mer information om Media Markt och Black Friday, vänligen besök: http://www.mediamarkt.se/sv/shop/veckans-kampanj.html

För ytterligare information vänligen kontakta:
Maria Hansson | Tf. pressansvarig | +46 70 795 58 95 | E-post: mia@wenderfalck.com 

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.