Följ MediaMarkt Sverige

Årets julklapp bara början på robottrenden

Pressmeddelande   •   Nov 24, 2015 14:00 CET

I morse stod det klart att årets julklapp 2015 är robotdammsugaren. Att svenskarna välkomnar ny teknik som underlättar vardagen är ett tydligt led i det senaste årets trender kring smarta hemmet – och enligt Media Markt är utnämningen bara början på robotens intåg i de svenska hushållen.

– De senaste åren har framväxten av smarta produkter i våra hem på många sätt revolutionerat våra liv. På Media Markt har vi sett ett växande intresse hos svenskarna att hitta ny teknik som kan frigöra tid från exempelvis hushållsarbete. Att årets julklapp går till robotdammsugaren är därför inte så förvånande – utan snarare ett tydligt tecken på att trenden håller i sig, säger Mia Lund Hanusek, marknadsdirektör på Media Markt.

2015 är det 28:e året i rad som HUI (Handelns Utredningsinstitut) delar ut årets julklapp. Utnämningen ska gå till en produkt på den svenska marknaden som representerar den tid vi lever i, ansvarar för ett högt försäljningsvärde och som fått ett nyväckt intresse under det gångna året. Att robotdammsugaren under dagen har fått kritik för att inte vara tillräckligt ”i tiden” är dock något Mia Lund Hanusek inte håller med om.

– Dagens robotdammsugare är mycket mer avancerade än när de först lanserades och idag kan du välja mellan en rad olika funktioner och parametrar för att hitta en dammsugare som passar just ditt hem och din plånbok. Smarta hushållsapparater har funnits en period, men det är först nu som tekniken på allvar gör intåg i den gemene svenskens hem.

Enligt Media Markts försäljningsstatistik finns de mest robotintresserade kunderna i städer som Göteborg, Stockholm, Jönköping, Lund och Örebro och man ser en stark trend av mer medvetna konsumenter som ställer högre krav på funktion och gärna betalar en extra slant för en bättre dammsugare.

Men det är inte bara robotdammsugaren som kan hjälpa dig sköta hushållssysslorna på ett mer tidseffektivt sätt. Robottrenden avspeglar sig tydligt på marknaden och hos elektronikkedjorna kan du hitta allt från fönstertvättsrobotar till robotgräsklippare, robotleksaker och olika typer av rengöringsrobotar.

– Den robotteknik vi ser idag är bara början. Tekniken går hela tiden framåt och inom en snar framtid kommer marknaden kunna erbjuda ännu fler produkter för att ytterligare förenkla människors liv, avslutar Mia Lund Hanusek, marknadsdirektör på Media Markt.

För mer information om Media Markts utbud av robotdammsugare:
http://www.mediamarkt.se/mcs/productlist/_Robotdammsugare,90952,510752.html?langId=-16

Se även:
https://www.youtube.com/watch?v=kFkAb0GP1Z8

För ytterligare information vänligen kontakta:
Maria Hansson, Tf. pressansvarig, Wenderfalck
Tel: 0707 95 58 95, mail: mia@wenderfalck.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.