Följ MediaMarkt Sverige

Årets julklapp: Så får du den bästa julen Virtual Reality

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2016 16:00 CET

Årets julklapp: Så får du den bästa julen i Viritual Reality

Att VR blev årets julklapp kommer inte helt otippat men frågan är om alla vet vad VR är eller vad VR används till? Media Markt jobbar sedan länge med att erbjuda konsumenter ett brett sortiment inom VR och efterfrågan är stor. Dock möts säljarna i varuhusen av många frågor från konsumenter. Därför har Media Markt satt ihop en guide för att hjälpa konsumenter att förstå VR.

Idag kockan 08.00 presenterade HUI årets julklapp. Ingen teknikintresserad blev nog överraskad att VR blev utsedd till årets julklapp, men många är fortfarande osäkra vad ska man använda VR till och vad man ska tänka på när man ska köpa årets julklapp? 

 – Det känns kul att årets julklapp är en symbol för framtid och nytänkande. Oavsett om du är pryltokig eller bara vill utforska ett helt nytt tekniskt hjälpmedel så kan ett par VR vara en bra hjälp på vägen. Vi ser en stor efterfrågan i våra varuhus. Efterfrågan är just nu till och med större än tillgången i Sverige, så många kommer att få vänta till efter jul innan man håller i sina egna VR-glasögon, säger Anna Sjödin, PR- och kommunikationschef på Media Markt.

Den stora boomen för riktig VR på konsumentmarknaden kom i samband med Sonys lansering av Playstation VR tidigare i år. Tekniken har tidigare varit dyr och utbudet av mjukvara begränsad men i och med Playstation VRs intågande på marknaden kan konsumenter nu uppleva riktig VR hemma. Media Markt är redan tidigare ledande i kategorin spelkonsoler, och med den enorma efterfrågan som långt överstiger tillgången ser Media Markt med tillförsikt på framtiden för VR.

– Att VR blev årets julklapp är ingen skräll. Det har varit en tydlig trend med VR under året och äntligen är det tillgängligt för alla. Du kan köpa mindre modeller i kartong eller dyra modeller som kräver en kraftfull dator. VR har ingen åldersgräns utan passar lika bra till barnen som de äldre, vilket ju är perfekt för julhelgerna med familjen, säger Åsa Wallenrud, teknikexpert

Media Markts VR-guide:

Varför VR?
VR användes till en början till stor del inom gaming men har idag utvecklats till att kunna visa förtrollade filmer, möjlighet att resa till främmande länder men även till att användas i utbildningssyfte och bota fobier.

Hur fungerar VR?
VR-tekniken har utvecklats under decennier. Redan under 60-talet utvecklades det maskiner som visade korta 3D-filmer via VR men det är inte förrän nutid tekniken har blivit så pass bra att man kan använda den i dagens lilla format. Det handlar om att man sätter 3D-bilder framför ögonen för att ”lura” hjärnan att du befinner dig i en annan värld.

VR kan delas in i tre olika kategorier:

Mobil VR
Mobil VR är det enklaste sättet att uppleva VR på. Du kan göra det i hemmet eller på resande fot. Du behöver bara ha en mobiltelefon som stödjer VR-applikationer.Dock så är den väldigt enkel rent tekniskt sett mot de andra kategorierna.

Playstation VR
Playstation VR är för alla som vill uppleva VR-spel och media på ett enkelt med högkvalitativt sätt. Det enda du behöver är en Playstation 4/pro konsol, Playstationkamera och ett Playstation VR-headset. Sen är et bara att börja njuta utav den virituella världen. Fördelen är enkelheten och kvalitén på upplevelsen och att du kan använda den till mycket mer än att bara spela VR-spel. Du kan se på film, surfa, spela icke VR-spel mm. Nackdelen är att den fortfartande har en ganska hög prispunkt.

PC VR (HTC Vive & Oculus Rift)
Oculus Rift och HTC Vive är för den teknikkunnige som har en bra gamingdator hemma och som använder de digitala tjänsterna frekvent. Fördelen är att du får VR-upplevese som är den tekniks sett mest avancerade och påkostade på markaden. Dock till ett högt pris och där teknikvana krävs för att sköta alla komponenter.

För att läsa mer om Media Markts sortiment av årets julklapp klicka här.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anna Sjödin | PR- & kommunikationschef | 08- 555 02400 | mail:
press.sverige@media-saturn.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.