Följ MediaMarkt Sverige

Detta blir mellandagsreans storsäljare inom hemelektronik

Pressmeddelande   •   Dec 20, 2017 09:01 CET

MediaMarkt har i sin Teknikpanel frågat över 2 650 svenskar om mellandagsrean. Undersökningen visar att nio av tio planerar att köpa hemelektronik under rean. Så många som var femte person planerar att fynda en ny TV. Även hushållsprodukter inom hemelektronik, mobiltelefoner och speltillbehör är populära köp. De flesta teknikintresserade kommer under rean att handla både online och i fysisk butik.

I MediaMarkts Teknikpanel har 2 656 medlemmar i MediaMarkts kundklubb fått svara på frågor kopplat till årets mellandagsrea. Undersökningen visar bland annat att hela 91 procent av de svarande planerar att handla hemelektronik under mellandagsrean. Bland de produkter som flest siktar på finns TV (21 procent), hushållsprodukter inom hemelektronik och mobiltelefoner (14 procent), samt speltillbehör (13 procent). 

MediaMarkts medarbetare tror på TV, spelkonsoler och bärbara datorer 
I undersökningen har även medarbetare hos MediaMarkt fått frågan vad de tror blir årets storsäljare under rean. Hela 72 procent tror att TV blir det mest populära köpet medan närmare var tredje, 31 procent, uppger att spelkonsolen troligen är den produkt som flest kommer att reafynda i år. Även bärbara datorer tros bli en storsäljare enligt MediaMarkts medarbetare (28 procent).

Närmare fyra av tio handlar på rean både i butik och på nätet
Fler än var tredje teknikintresserad (36 procent) planerar att handla reafynden inom hemelektronik både i butik och på nätet. Närmare var tionde (9 procent) kommer att rea-shoppa enbart online medan 33 procent kommer att handla endast i fysik butik.

– Det blir allt vanligare att våra kunder väljer att handla både i våra varuhus och i vår e-handel. Det skiljer det sig dock en del hur man handlar beroende på produkt. När det kommer till exempelvis köp av TV så föredrar många att besöka en fysisk butik för att kunna jämföra och uppleva bildkvalitén. En stor andel av kunderna använder också nätet för att göra research om produkterna innan de besöker ett fysiskt varuhus för att handla, säger Per Kaufmann, VD på MediaMarkt i Sverige.

Om MediaMarkts Teknikpanel
Undersökningen genomfördes med webbenkät under november 2017. Undersökningen skickades ut till MediaMarkt Club-medlemmar och hade 2 656 respondenter. MediaMarkt har också skickat en webbenkät under november 2017 som besvarats av medarbetare i olika MediaMarkt-varuhus runt om i landet.


Bilaga: Resultat från undersökningen – topplistor:

Vad planerar du att köpa under mellandagsrean?

1. TV 21 %
2. Hushållsprodukter 14 %
2. Mobiltelefon 14 %
3. Speltillbehör 13 % 
4. Surfplatta 11 %
4. Bärbar dator 11 %
5. Trådlösa hörlurar 10 %

På vilket sätt planerar du att handla dina teknikprylar under mellandagsrean?

- Både i fysisk butik och på nätet 36 %
- I fysisk butik 33 %
- Online 9 %
- Vet ej 13 %
- Jag planerar inte att handla hemelektronik under rean 9 %

Fråga ställd till medarbetare på MediaMarkt
Vilken blir den storsäljande produkten/kategorin hos MediaMarkt under mellandagsrean?

1. TV 72 %
2. Spelkonsol 31 %
3. Bärbar dator 28 %
4. Mobiltelefon 13 %
4. Hushållsprodukter 13 %
5. Trådlösa hörlurar 9 %

Om Media Markt

Media Markt är en av Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen MediaMarktSaturn Retail Group. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service och tydlig annonsering. För närvarande har MediaMarkt 27 varuhus i Sverige och koncernen över 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy