Följ MediaMarkt Sverige

Från 0 kr till närmare 200 miljoner kronor i årlig omsättning på tre år - i helgen firar Media Markt i Växjö 3-års jubileum

Pressmeddelande   •   Nov 25, 2010 11:21 CET

För tre år sedan öppnande Media Markt portarna till varuhuset i Växjö och har sedan dess haft en fantastisk utveckling. För att fira detta bjuder Media Markt till jubileumsfest i helgen där de bland annat bjuds på artistupptränande från EMD, Nanne Grönvall och Amy Diamond samt möjlighet för kunder att testa det senaste inom hemelektronik som Microsoft senaste spelkontroll Kinect.

I helgen firar Media Markt i Växjö tre år och tackar kunderna för det fantastiska mottagandet de fått i Växjö med att bjuda på artistuppträdande från en hel rad svenska artister på plats i varuhuset; EMD, Nanne Grönvall, Amy Diamond, Ola Svensson, Lars Kristerz, Black Jack och CC & Lee från Dansbandskampen.  På plats i varuhuset finns även flera leverantörer som kommer visa deras senaste produkter inom hemelektronik, bland annat kommer Microsoft visa sin senaste spelkontroll Kinect Sony och Pentax informerar om systemkameror och visar hur man på bästa sätt använder kameran efter sina personliga behov och Bosch visar upp sina senaste kaffemaskiner, som enligt ElektronikBranschen är utsedd till årets julklapp.

- Vi har fått ett fantastiskt mottagande av Växjöborna och de som bor i omnejden under våra tre första år. Det är även extremt roligt att se att vi har så många återkommande kunder i varuhuset, ett kvitto på att våra kunder är nöjda och att personalen gör ett fantastiskt jobb. I helgen vill vi ge något tillbaka och hoppas att så många som möjligt av våra kunder vill vara med och fira, säger Bank Bergström, varuhuschef Media Markt Växjö.

Sedan starten har närmare två miljoner kunder besökt varuhuset som idag har en omsättning på närmare 200 miljoner kronor per år. Varuhuset är 3 200 kvm stort och erbjuder ett brett utbud av produkter inom hemelektronik och sysselsätter idag ca 80 personer på hel- och deltid.

- Vår utveckling har varit väldigt positiv, det är inte många andra företag inom detaljhandel som kan slå den. Framtiden ser väldigt ljus ut, vi kommer fortsätta erbjuda Växjöborna det största utbudet av produkter, med välkända varumärken till det lägsta priset på marknaden, säger Bank Bergström.

Är det något Växjöborna gillat att handla under de tre första åren så är det spel, musik och film. Sedan starten har upp till 102 000 produkter inom mjukvara och över 233 000 olika musik- och filmtitlar sålts, vilket ger ett snitt på över en underhållningsprodukt per år och invånare i Växjö kommun. För att möta detta intresse har underhållningsavdelning byggts om och är nu på hela 350 kvm, där kunden kan testa alla nya spel och få en mycket häftig upplevelse i varuhuset.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bank Bergström, Varuhuschef Media Markt Växjö
073-209 05 18
bergstrom@mediamarkt.se

Om Media Markt
Media Markt är tillsammans med systerbolaget Saturn en av Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Varumärkena, som drivs oberoende av varandra och är konkurrenter, ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH där Metro AG äger aktiemajoriteten. Media-Saturn hade 2009 en nettoomsättning på 19,9 miljarder euro, över 60 000 anställda och cirka 800 varuhus i 17 europeiska länder. Framgången bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. Varuhuscheferna är därmed själva ansvariga för utbudet i det egna varuhuset liksom för prissättning, personal och lokal marknadsföring. För mer information se: www.mediamarkt.se och www.media-saturn.com.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.