Följ MediaMarkt Sverige

Jul, rim och nya karaktärer i MediaMarkts julkampanj

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2017 10:00 CET

För ett år sedan lanserade MediaMarkt sitt nya reklamkoncept ”Das koncept”. I årets julkampanj får de ”tyska” karaktärerna som synts i reklamen under det senaste året sällskap av tre nya karaktärer som rimmar loss om julens klappar. Precis som tidigare är humor och hemelektronik i fokus för kampanjen.

För första gången kommer MediaMarkts reklamkaraktärer att interagera i filmerna för att skapa en mer familjär känsla i julkampanjen.I julfilmerna gör också tre nya karaktärer entré, ”Eko-tyskan”, ”Opera-tysken” och ”Modelltyskan, som på ett humoristiskt sett uppmärksammar och improviserar fram rim för olika julklappar. Kampanjen knyts samman av huvudbudskapet ”Süpermycket jülklappar, Süperbilligt jülklappar – Det blir roligare zå!”.

- Vi har gjort en egen tolkning av den tyska varumärkesplattformen som fokuserar på att teknik ska vara roligt och lustfyllt. Med glimten i ögat fortsätter vi att driva med vårt tyska ursprung i julkampanjen. Vi har sett att reklamen ger effekt, reklamerinran för våra kampanjer har generellt sett under året varit högst i branschen, säger Mia Lund Hanusek, marknadsdirektör MediaMarkt.

- Vi har lyckats skapa ett koncept som fungerar lika bra taktiskt som varumärkesbyggande med hjälp av humor och igenkänning. Vår ”tyska” värld är anpassad för dagens krav på snabbhet och variation av kanaler, det ska fungera både i en 6-sekunders bumper på YouTube, i sociala poster, likväl som det ska göra ett bra jobb i en traditionell flyer på hallmattan eller som golvdekor i varuhusen säger, säger Patrik Reuterskiöld kreatör på Brindfors.

Fyra filmer är framtagna för julkampanjen och kommer att börja synas på tv med start måndag den 27 november och fyra veckor framöver. Kortare scener i form av bumper-klipp, främst för användning på YouTube är också framtagna.

Arbetsgrupp MediaMarkt:

Mia Lund Hanusek, Marketing Director

Jonathan Kugelberg, Marketing Operations Manager

Arbetsgrupp Brindfors:

Björn Carlberg, Regi/Copywriter

Patrik Reuterskiöld, Regi/Art Director

Tobias Löfgren, Produktionsledare

Johan Öhlin, Projektledare

Produktionsbolag:

Colony

För ytterligare information vänligen kontakta:Jenny Pedersén | PR- & kommunikationschef | +46 8 555 02 400 | E-post: press.sverige@mediamarkt.se

Om Media Markt

Media Markt är en av Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen MediaMarktSaturn Retail Group. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service och tydlig annonsering. För närvarande har MediaMarkt 27 varuhus i Sverige och koncernen över 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy