Följ MediaMarkt Sverige

Kraftigt förbättrade resultat för alla Media Markts varuhus

Pressmeddelande   •   Maj 02, 2011 09:47 CEST

Media Markt består av lokala varuhus som är enskilda aktiebolag med delvis lokalt ägande. Årsredovisningarna för alla varuhus är nu klara och de visar på stora förbättringar av resultaten för samtliga varuhus, särskilt för de varuhus som varit öppna sedan 2008. Det visar att konceptet fungerar och aktieägarna ger fortsatt förtroende för aggressiv expansion. Under 2011 öppnas ytterligare 4 varuhus i Sverige.

Trots att det i hemelektronikbranschen råder stenhård konkurrens visar Media Markt minskande förluster i alla varuhus under 2009-2010. På grund av marknadsläget har flera av nyöppningarna blivit dyrare än planerat vilket påverkat resultatet negativt. Även den omfattande ombyggnaden av varuhuset i Barkarby har bidragit till att försämra resultatet.  

- Att det är dyrt att bygga våra fina varuhus är naturligtvis en kostnad vi är beredda att ta då våra kunder verkligen uppskattar varuhusens storlek och utbud, säger Mikael Hagman, VD på Media Markt.

För att kunna fortsätta vara prisledare har Media Markt under 2011 utvecklat sitt arbete med att förbättra sina kostnadsstrukturer. Det är ett kontinuerligt arbete som kommer att fortsätta framöver.

- Det är ett bra kvitto på att vi har ett vinnande koncept att de varuhus som varit öppna längst är de som har den bästa resultatutvecklingen. Vi ser att vi arbetar oss in i regionerna och vinner nya kunder genom att ha ständig närvaro och genom att våra nöjda kunder rekommenderar oss till andra. Det ger oss stor tilltro till framtiden och vi ser fram emot att etablera oss på fler platser under året, säger Mikael Hagman.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Freudenthal, Presskontakt, 070 357 80 83, mail: henrik.freudenthal@mslgroup.com
Christian Schrahe, CFO, Media Saturn Shared Services Sweden AB , 08 555 02150, mail:
schrahec@media-saturn.com

Om Media Markt
Media Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media Markt 19 varuhus i Sverige och 615 varuhus i 15 europeiska och asiatiska länder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.