Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt 360 EXPO – utbildningsmässa nu även för vitvaror!

Pressmeddelande   •   Apr 23, 2014 11:51 CEST

Monterbesök, utbildningar och möjlighet för Media Markts anställda att få information och kunskap om produkter direkt från leverantörerna. När Media Markt nu lanserar årets första utbildningsmässa görs det med både dunder och brak. Vårens mässa lägger även stort fokus på vitvaror, som för första gången får en egen mässa.

Media Markts utbildningsmässa hålls två gånger om året för alla anställda på Media Markt. Det bjuds på uppvisningar och nyheter under totalt åtta dagar, där Media Markts säljare varvar utbildningspass med monterbesök hos de största leverantörerna i branschen. Hittills har mässan inte haft något fastslaget namn, men i år slogs det fast och blev just Media Markt 360 EXPO.

– Namnvalet har sin grund i den utvecklingen mässan har haft sedan starten. Antal produktgrupper har ökat och i år kan vi stoltsera med utbildningar i flera olika nivåer. Detta har skapat en möjlighet för våra leverantörer att skräddarsy utbildningar efter våra säljare, säger Anna Sjödin, kommunikationschef på Media Markt.

I år har man även valt att lägga stort fokus på vitvaruavdelningen. Media Markt har som enda hemelektronikkedja i Sverige valt att ge vitvaruavdelningen en helt egen mässa. Den kommer att hållas under fyra av de åtta dagarna som Media Markt 360 Expo pågår och här visar leverantörer upp och utbildar i de allra senaste produkterna inom bland annat vitvaror, hushållsapparater och stylingverktyg.

– Med denna satsning visar vi att vitvaror är en stor del av Media Markt och att vi i och med satsningarna som görs ute i varuhusen även vill se till att våra säljare har den allra senaste kunskapen om de vitvaror och hushållsapparater vi erbjuder kunderna, säger Christian Kahlson, produktchef för vitvaror på Media Markt.

Satsningen på vitvaror märks även av i Media Markts varuhus runt om i Sverige, som nu byggs om och tar in bland annat köksleverantören Noblessa i utvalda varuhus.


För ytterligare information vänligen kontakta:

Anna Sjödin, kommunikationschef, 08- 555 02400, mail: press.sverige@media-saturn.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. Varuhuscheferna är därmed själva ansvariga för utbudet i det egna varuhuset liksom för prissättning, personal och lokal marknadsföring. För närvarande har Media-Saturn 28 varuhus i Sverige och fler än 900 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 29:e varuhuset i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.