Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt avslöjar tomtens inköpslista: Spelkonsol och smartphone storsäljare i julhandeln

Pressmeddelande   •   Dec 16, 2014 09:00 CET

För Media Markt kickstartade julhandeln i och med Black Friday den 27 november och med en vecka kvar till julafton avslöjar Media Markt att tomten kommer att göra många gamers glada. Försäljningssiffror från Media Markt visar nämligen att Sonys PlayStation 4 är den verkliga storsäljaren under julhandeln. Andra populära hårda klappar är smartphones, Apple-TV och elektroniska tandborstar.

– Vår försäljning under julhandeln talar sitt tydliga språk. En av de mest populära julklapparna i år är Sonys PlayStation 4. Något som vi tycker är jättekul, då vi under hösten lanserarat vår största satsning på gaming någonsin, säger Anna Sjödin, kommunikationschef på Media Markt.

Statistik från Media Markts 27 varuhus samt deras webbshop visar att näst efter spelkonsolen kommer många klappar under granen i år innehålla en iPhone 6 och andra smartphones. Vad gäller produkter under tusenlappen så är det elektroniska tandborstar, elektroniska fotfilar och Apple-TV som tillhör storsäljarna.

– Resultatet från julhandeln följer den prognos vi förutspått vad gäller populära produktkategorier och vi ser en positiv trend gällande försäljningen i år jämfört med julhandeln från föregående år vid samma tidpunkt, säger Anna Sjödin.

Julklappstips för de trendmedvetna
För de som ännu inte hunnit med att handla några julklappar och behöver får några tips på vägen listar Media Markt de hetaste trenderna under 2014.

Wearables – Intresset för hälsa, träning och mode har aldrig varit större och vår mobila tillvaro ställer krav på on-the-go-produkter som kombinerar funktionerna från våra mobila tillbehör. Med ett snyggt och trendigt aktivitetsarmband (utsedd till årets julklapp 2014*) eller en smartwatch går det att hålla koll på hälsan dag som natt.

Trådlöst ljud – Kombinationen av smartphones och streamingtjänster har snabbt gjort trådlösa ljudsystem populära. Med ett Multiroom-system kan du njuta av dina Spotifylistor eller podcasts i hela hemmet. Vill du lyssna på en låt i vardagsrummet och en annan i köket eller samma låt i hela huset är det inga problem, allt du behöver är en smartphone eller surfplatta där du styr var musiken ska spelas

Upplevelser i centrum – Det linjära tv-tittandet må vara på nergång men något vi ägnar desto mer tid åt är att titta på tv-serier och filmer. Dessutom är gaming och e-sport hetare än någonsin. Med en tv eller monitor som levererar den perfekta bildupplevelsen kan du för stunden försvinna bort från grått decemberväder och julstök.

*Årets julklapp utses av HUI Reseach AB

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anna Sjödin | kommunikationschef | 08- 555 02400 | mail: press.sverige@media-saturn.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. Varuhuscheferna är därmed själva ansvariga för utbudet i det egna varuhuset liksom för prissättning, personal och lokal marknadsföring. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 900 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.