Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt avslöjar vad tomtens julklappssäck innehåller: Spelkonsol och smartphone storsäljare även i år

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2016 10:00 CET

Pressmeddelande 21 december 2016

Julhandeln drog igång på riktigt i samband med Black Friday och med bara några dagar kvar till julafton kan Media Markt avslöja vilka hårda klappar som kommer att ligga under svenskarnas julgranar på lördag. Även i år är storsäljarna spelkonsoler och smarta telefoner. Andra populära julklappar är Google Chromecast och hörlurar.

– Försäljningen sedan Black Friday visar tydligt vilka julklappar som kommer att delas ut på julafton. Precis som tidigare år är en av de mest populära julklapparna Sonys PlayStation 4 (paket med två handkontroller). Detta tycker vi är jättekul eftersom Media Markt har valt att fokusera på gamingområdet de senaste åren. Att trenden fortfarande håller i sig visar på att vår satsning är helrätt, säger Anna Sjödin, kommunikationschef på Media Markt.

Förutom spelkonsoler kommer många klappar under granen i år innehålla en iPhone 7, Google Chromecast, Battlefield 1, hörlurar från Marshall och elektrisk tandborste. Det visar statistik från Media Markts 27 varuhus och deras webbshop.

– Även årets julklapp* VR-glasögon har efterfrågats av kunderna i varuhusen. Dock så har tillgången till produkterna varit begränsade men intresset för fenomenet VR har blivit väldigt stort, säger Anna Sjödin.

Här listar Media Markt de mest sålda produkterna under julhandeln så här långt:

New MediaSmåvittGaming

ASUS VG245H
(gamingskärm)

Oral- B Vitality Crossaction
(elektrisk tandborste)
Playstation 4
(spelkonsol)
Macbook Air 13"
(laptop)
Electrolux EKF3300
(kaffebryggare)
Logitech G430 SURROUND SOUND
(PC hörlurar)
LENOVO Ideapad 100-15
(laptop)
BOSCH MSM2620B
(stavmixer)
Steelseries RIVAL 300 FADE
(PC mus)
TelecomTV
ZTE Blade A512
(smartphone)
LG OLED55B6V
(TV)
iPhone 7
(smartphone)
LG 55UH615V
(TV)
iPhone 5s
(smartphone)
SAMSUNG UE75KS8005TXXE
(TV)


*Årets julklapp utses av HUI Reseach AB

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anna Sjödin | kommunikationschef | 08- 555 02400 | mail: press.sverige@media-saturn.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.