Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt lanserar ”Das Koncept”

Pressmeddelande   •   Nov 07, 2016 10:00 CET

I år är det tio år sedan hemelektronikföretaget Media Markt landade på svensk mark. Resan började med ett ordentligt brak när en stor tysk fotbollstränare skrek ”Scheissebillig”. Därefter gick färden vidare med en rosa mupp och senare filmer om hur tråkig naturen kan vara. Med det svenska tioårsjubileumet landar en ny hörnsten i det tyska hemelektronikföretagets reklamhistoria – Das Koncept.

Das Koncept är framtaget av MullenLowe Brindfors och hämtar sin kraft i Media Markts hemland Tyskland. Det tyska språket kommer att användas flitigt för att lyfta fram Media Markts kärnvärden på ett humoristiskt sätt. Vi får stifta bekantskap med ett antal tyskar – bland annat sporttysken, lyxtysken, arkitektstysken och biologtyskan. Trots sina olikheter älskar de alla hemelektronik.

– Vår kommunikation behöver sticka ut mer. Efter ett gediget insiktsarbete med vår målgrupp har vi nu tagit fram ett helt nytt koncept som både är roligt och underhållande. Våra humoristiska tyskar blir charmiga talespersoner som hjälper till att bygga varumärket Media Markt och tydliggöra vår position. Vi får både ett eget språk och en röd tråd som särskiljer oss från alla andra aktörer på marknaden, säger Mia Lund Hanusek, Marketing Director på Media Markt.

– Tyskarna fungerar som utmärkta budbärare för Media Markts värderingar, det som förenar dem är deras stora intresse för hemelektronik och deras hissnande historier om Tyskland. Alla delar de en syn på Media Markt som ett tyskt hemelektronikparadis. Eller kort och gott, ett süperbilligt varuhus med süpermycket hemelektronik. Det blir roligare zå, säger Patrik Reuterskiöld, Art director på MullenLowe Brindfors.

ARBETSGRUPP

MEDIA MARKT

Marketing Director: Mia Lund Hanusek

Marketing Manager: Mats Ajpe

Online & Digital Marketing Manager: Felipe Briones

MULLENLOWE BRINDFORS

Art director: Patrik Reuterskiöld

Copywriter: Björn Carlberg

Projektledare: Johan Öhlin

Produktionsledare: Tobias Löfgren

Digital strateg: Robin Björkell

Planner: Elias Betinakis

PRODUKTIONSBOLAG – ESTEBAN / COLONY

Regi: Alexander Brügge, Markus Ernerot

Producent: Olof Barr, Marcus Sundqvist, Ulrika Dalin

Composer: Adam Nordén

STILLBILDSFOTOGRAF

Sven Prim, Agent Mollys
 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anna Sjödin | PR- och kommunikationsansvarig | 08- 555 02 400 | mail: press.sverige@media-saturn.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.