Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt leker det bränns

Pressmeddelande   •   Nov 28, 2011 15:06 CET

I måndags öppnade Media Markt fyra nya varuhus i Sverige. Varav ett i Gallerian, vilket blir kedjans första innerstadsvaruhus. Nya byrån DDB står bakom öppningskampanjerna och har valt att leka leken ”Det bränns” nära varuhuset i Gallerian genom att foliera stora delar av T-centralen.

Står man på nere på perrongen på T-Centralen möts man av budskapet ”Här är det svinkallt”. Tar man en av rulltrapporna upp möts man av att det är ”kallt”, ”svalt”, ”varken varmt eller kallt”, ”ljummet”, ”lite varmt” och till sist ”varmt”. Desto närmre Gallerian och Media Markt man kommer desto varmare och rödare blir budskapen för att till slut bli heta. Leken utspelar sig på dörrar, skyltar, hissar, rulltrappor och pelare och saknar längs vägen avsändare men Media Markts starka grafiska identitet hintar om vart man är på väg. Väl uppe närmast plattan och vägen till Gallerian möts man av Media Markts röda färg och budskapet ”Det bränns! Du närmar dig vårt nya varuhus.”

 

Mikael Ström, copywriter på DDB är en av kreatörerna som tagit fram kampanjen.

-   På ett roligt och lekfullt sätt ville vi leda folk till Media Markts nya varuhus. Det är även tacksamt att leka med Media Markts färger på detta sätt då de har en så stark grafisk identitet. Man kan ju ha en förhoppning om att folk sammankopplar det Media Markt-röda med något kul och positivt.

 

Arbetsgrupp DDB:

Mikael Ström, Copywriter

Katja Janford, Copywriter

Emmeli Österdahl, Art Director

Cattis Håkansson, Produktionsledare

Peder Bergstrand, Formgivare

Thomas Miller, Designer

 

Uppdragsgivare Media Markt

Johan Rosenblom

Miriam Abu Eid

Björn Rietz

Mats Ajpe

För ytterligare information vänligen kontakta:

Johan Rosenblom, Marknadschef Media Saturn, 0704-543 140, mail:rosenblom@media-saturn.com

Om Media Markt

Media Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. Varuhuscheferna är därmed själva ansvariga för utbudet i det egna varuhuset liksom för prissättning, personal och lokal marknadsföring. För närvarande har Media-Saturn-Holding GmbH 24 varuhus i Sverige och 874 varuhus i 17 europeiska och asiatiska länder.