Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt nöjda efter första readagen!

Pressmeddelande   •   Dec 26, 2015 08:16 CET

– Juldagen har historiskt sett varit vår starkaste försäljningsdag och i år kan vi redovisa den bästa reastarten någonsin. Detta då vi i år har kunnat erbjuda kunderna ett brett utbud av kvalitetsprodukter till fantastiska priser, säger vd Per Kaufmann på Media Markt.

Främst var det TV-apparater, hörlurar och mobiltelefoner som kunderna ville fynda, något som Media Markt förutspådde redan innan reastarten och säkrat upp med ett välfyllt lager. För att maximera kundupplevelsen och ge bra service hade man satt in extrapersonal och utökat öppettiderna på samtliga varuhus. På Media Markt i Barkarby utanför Stockholm tredubblade man personalstyrkan för att kunna öka servicen under årets största readag.

- Väldigt många kunder kommer till oss för att handla. Vid öppning i dag var det kö utanför varuhuset med förväntansfulla kunder som spanat in några av våra allra bästa reafynd. Bäst har hörlurar och TV-apparater sålts. Det har varit en positiv julstämmning i varuhuset hela dagen bland både kunder och personal, säger Raphael Matzker, varuhuschef i Barkarby.

Media Markt har under hösten fått frågor gällande de nya prisskyltarna som installerats i varuhusen. De nya prisskyltarna är en del av Media Markts digitala satsning.

- I höstas gick vi över till att digitalisera vårt prissystem och installerade då digitala skyltar i samtliga varuhus. Dessa visar pris i realtid så under rean har vi tryckt upp extra prislappar som tydligt kommunicerar före och efterpris, detta för att undvika eventuella missförstånd, säger Per Kaufmann.

E-handel

Även e-handeln ökade under juldagen och förväntas slå föregående års försäljning.

För ytterligare information vänligen kontakta:Kajsa Ekelund | Kommunikationschef | +46 8 555 02 335 | E-post: press.sverige@media-saturn.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.