Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt och Saturn ökar till 900!

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2012 11:15 CEST

Media-Saturn-gruppen öppnar nya varuhus i Ryssland.
Klockan 00.01 den 31 Maj 2012 öppnade Media-Saturn-gruppen sitt 900:ade hemelektronikvaruhus. Det nya Media Markt-varuhuset ligger i den ryska staden Ryasan, 200 kilometer sydöst om Moskva.

Öppnandet av den nya butiken i staden Ryasan, som har ca 600,000 invånare, ökar antalet Media Markt- och Saturn-butiker i Ryssland till 37 stycken.

”Efterfrågan på hemelektronik i Ryssland har ökat stadigt under de senaste åren och kommer fortsätta att öka. Därför är Ryssland en av våra viktigaste expansionsmarknader”, säger Horst Norberg, VD för Media-Saturn-Holding GmbH. Media-Saturn expanderar också sitt nätverk av butiker i Kina, Turkiet och i de andra Europeiska länder där företaget redan finns. Bara under 2011 öppnade Media-Saturn 57 nya varuhus och man planerar att öppna mer än 70 nya butiker under 2012. “Den 900:ade hemelektronikbutiken är en viktig milstolpe, men vi ser ingen anledning till att stanna av. Vi kommer att fortsätta vår internationella expansion med fortsatt styrka”, säger Norberg.

Media Markt-varuhuset i Ryasan, med fler än 80 anställda, flyttade in i köpcentrumet “Premier” och hör till en av köpcentrumets toppbutiker. Centrumet har just öppnat i staden och erbjuder därför ett attraktivt upptagningsområde. Det nyöppnade Media Markt-varuhuset erbjuder sina kunder ett urval av mer än 45,000 produkter på en yta av ungefär 3,700 kvadratmeter, vilket gör det till det största hemelektronikvaruhuset i staden. Bara TV-avdelningen har 250 olika modeller från de 20 ledande leverantörerna. Utbudet av tjänster är precis lika mångfacetterat. Media Markt erbjuder sina kunder flertalet tjänster efter ett köp, inklusive installation och reparation, vilket ligger inom ramen för deras Power Service-program.

Media Markt växer även på den svenska marknaden, det finns idag 25 svenska varuhus men innan årets slut kommer ytterligare 3 stycken öppnas. De nya varuhusen kommer att öppna i Göteborg, Linköping och Södertälje.

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. Varuhuscheferna är därmed själva ansvariga för utbudet i det egna varuhuset liksom för prissättning, personal och lokal marknadsföring. För närvarande har Media-Saturn 25 varuhus i Sverige och totalt 875 varuhus i 16 europeiska och asiatiska länder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.