Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt och Variant Kök Tibro startar köksförsäljning tillsammans

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2015 09:15 CEST

Nu startar Media Markt och Variant Kök Tibro köksförsäljning tillsammans. Samarbetet innebär att kunder kommer att kunna skapa en komplett kökslösning med noggrant utvalda vitvaror och köksapprater hos Media Markt. Köksförsäljningen kommer till en början att ske i utvalda Media Markt-varuhus över hela landet.

– Köket är en av våra viktigaste platser i hemmet, och nu får våra kunder en unik möjlighet att kombinera skapandet av sitt nya kök med marknadens mest innovativa vitvaror och köksapparater från Media Markt, säger Christian Josefsson på Culinarum Group.

Samarbetet innebär att utvalda Media Markt-varuhus kommer att erbjuda köksförsäljning i form av så kallad ”shop in shop”, det vill säga en butik i varuhuset där kunder med hjälp av expertis från Media Markt och Variant Kök Tibro kan skräddarsy sitt drömkök med noggrant utvalda vitvaror, i vissa fall för marknaden helt exklusiva för Media Markt och Variant Kök Tibro.

– Ny och innovativ teknik är idag helt centralt för ett modernt kök. Du måste tänka både kök och teknik för att kunna skapa den bästa lösningen för varje hem. Vi är mycket glada över att tillsammans med Variant Kök Tibro nu kunna erbjuda våra kunder allt för köket direkt i våra varuhus, säger Media Markts VD Per Kaufmann.

Lanseringen sker i september, då Media Markt i Örebro blir först ut med köksförsäljning. Därefter följer etablering i Media Markts varuhus i Jönköping, Västerås, Malmö, Uppsala och Kalmar. Avsikten är att över tid etablera samma koncept i samtliga Media Markts varuhus i Sverige.

Köksförsäljningen sker i samarbete med Variant Kök Tibro, ett nytt bolag inom Culinarum Group, som äger varumärkena Tibro Kök, Canadakök och Kungsäter Kök med serien Exklusiv Kungsäter. All vitvaruförsörjning till Variant Kök Tibro kommer att ske genom Media Markt.

– Vi ser mycket positivt på vårt samarbete med Media Markt, då de är den bäst lämpade samarbetspartnern inom vitvaru- och hemelektronikbranschen. Media Markts värderingar och hänsyn till kundens behov ligger helt i linje med värderingarna inom våra egna bolag och produktionsanläggningar, avslutar Culinarum Groups Styrelseordförande Christian Josefsson.

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. Varuhuscheferna är därmed själva ansvariga för utbudet i det egna varuhuset liksom för prissättning, personal och lokal marknadsföring. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 900 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.