Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt summerar sommaren: Bra tekniksommar tack vare Pokémon, Hoverboards och OS

Pressmeddelande   •   Sep 09, 2016 09:15 CEST

En svag start på sommaren, men en mycket stark avslutning under augusti, så kan försäljningen sammanfattas när Media Markt summerar sommaren 2016. Trender som Hoverboards, Pokémon Go och sommarens sportevenemang märktes tydligt i varuhusen.

Sommarens trender, händelser och väderprognoser märks tydligt när Media Markt nu summerar sommaren 2016. Efter en svag inledning och försäljning i juni blev sommaren bara bättre och bättre, och avslutades med en mycket stark försäljning i augusti.

– Vi är helt klart nöjda med sommaren, som alltid är mycket beroende av väder och andra händelser. Sommaren avslutades med mycket bra försäljning i augusti och nu ser vi fram emot en ännu bättre höst och vinter, säger Per Kaufmann, vd för Media Markt Sverige.

En av de mest omskrivna trenderna under sommaren 2016 var utan tvekan lanseringen av appen och spelet Pokémon Go. Trenden märktes tydligt i varuhusen där försäljningen av Powerbanks (bärbara laddare) sköt i taket i samband med att appen släpptes.

– Det är roligt att de senaste trenderna märks så tydligt på vår försäljning. Det är ett bevis på att vi väljer att plocka in rätt produkter och fortsätter att vara en teknikåterförsäljare i framkant, säger Per Kaufmann, vd för Media Markt Sverige.

En annan produkt där efterfrågan varit hög, till och med högre än tillgången, var eldrivna balansbrädor, så kallade Hoverboards. Allt pekar på att trenden håller i sig även under hösten. Sommarens två stora sportevenemang, fotbolls-EM och sommar-OS, resulterade också i att försäljningen av TV-apparater gick upp ordentligt. 

 – Vädret och trender kan vi inte alltid förutse, men sport och andra stora evenemang är vi väldigt medvetna om. Inför sportsommaren gjorde vi en ordentlig satsning och det gav verkligen resultat, säger Per Kaufmann, vd för Media Markt Sverige.


För ytterligare information vänligen kontakta:
Anna Sjödin | Kommunikationschef | 073-415 42 92| E-post: press.sverige@media-saturn.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.