Följ MediaMarkt Sverige

Media Markt väljer Wenderfalck som ny PR-byrå

Pressmeddelande   •   Nov 05, 2014 09:30 CET

Media Markt har efter en omfattande upphandling valt att samarbeta med Wenderfalck på den svenska marknaden. Wenderfalck kommer att ansvara för strategisk kommunikationsrådgivning och aktivering i egna och förtjänade kanaler. 

Media Markt inledde nyligen ett samarbete med reklambyrån Lowe Brindfors och har efter sommaren genomfört ytterligare en omfattande byråupphandling tillsammans med byråvalskonsulten Max Apéria, från Sveriges Annonsörer, för att hitta en ny PR-partner.

– Vi har velat hitta en modern byrå som är stark inom såväl corporate communications som marknads-PR. Wenderfalck har verkligen motsvarat våra förväntningar och även visat upp en djup förståelse om vår bransch och vår affär, säger Media Markts kommunikationschef Anna Sjödin.

Det senaste året har Media Markt stått utan PR-byrå, men efter valet av ny reklambyrå var det ett naturligt nästa steg. Ambitionen är att få till ett nära samarbete mellan alla discipliner i syfte att ytterligare stärka Media Markts varumärke på den svenska marknaden. Samarbetet med Wenderfalck inleds under november månad.

– Den svenska detaljandelsmarknaden för konsumentelektronik är inne i ett otroligt intressant skede och är på många sätt unik. En extremt konkurrensutsatt marknad i kombination med svenskarnas enorma intresse för konsumentelektronik gör Media Markt till en väldigt intressant samarbetspartner för oss som arbetar med engagemangsdriven kommunikation, säger Fredrik Jerresand, vd på Wenderfalck.


Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. Varuhuscheferna är därmed själva ansvariga för utbudet i det egna varuhuset liksom för prissättning, personal och lokal marknadsföring. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 900 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.