Följ MediaMarkt Sverige

MediaMarkts Teknikpanel visar: Virtual Reality blir årets storsäljare enligt svenska teknikälskare

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2017 09:45 CEST

I MediaMarkts Teknikpanel har över 2000 svenskar svarat på frågor om teknik för att kartlägga årets tekniktrender. Enligt undersökningen blir VR årets storsäljare och de svarande lägger helst pengarna på en ny TV eller mobiltelefon. Fyra av tio planerar också att lägga mer pengar på hemelektronik under 2017 jämfört med föregående år där majoriteten kommer att spendera 5 001 – 10 000 kronor. 

MediaMarkt har frågat Sveriges teknikintresserade om teknikåret 2017. I undersökningen, som har besvarats av över 2000 medlemmar i MediaMarkts kundklubb, svarar fyra av tio (38 %) att de planerar att spendera mer pengar på hemelektronik i år jämfört med förra året. Majoriteten (42 %) uppger att de kommer att spendera ungefär samma summa som under 2016. Vilka produkter ser då teknikälskande svenskar mest fram emot att köpa? De allra flesta drömmer om att bli med ny TV, mobiltelefon eller bärbar dator. De produkter som man ser minst fram emot att köpa är kyl eller frys.

I undersökningen framkommer det också att svenska teknikälskare efterfrågar fler smarta produkter i MediaMarkts varuhus som exempelvis uppkopplade säkerhetssystem och vitvaror. Även kommande smartphone-modeller, som Samsung Galaxy S8 och Iphone 8, står på önskelistan över produkter man helst vill se i butik redan nu.

– Det har varit jättekul att höra vad svenska teknikälskare har för tankar om teknikåret 2017. Speciellt roligt är att många efterfrågar fler produkter för det smarta hemmet, något som vi själva arbetar aktivt med. Det är också spännande att se att många tror att VR blir årets storsäljare eftersom vi själva kan se en ständigt ökande efterfrågan på just VR-produkter i varuhusen, säger Per Kaufmann, vd på MediaMarkt i Sverige.

Spelkonsoler och mobiltelefoner roligast att köpa
MediaMarkt har även vänt sig inåt i företaget och ställt frågor till medarbetarna i landets olika varuhus. På frågan om vilka produkter som kunderna verkar bli gladast av att handla svarar medarbetarna att kunderna är som allra gladast när de köper spelkonsoler, mobiltelefoner och TV-apparater. Minst glada verkar de bli av att köpa vitvaror, såsom kyl och frys eller tvättmaskin och torktumlare. 

Fler än fyra av tio (43 %) medarbetare tror också att försäljningen av hemelektronik kommer att öka jämfört med föregående år. Personalen tror att kategorin ”Telefon & GPS” kommer att öka mest, där ingår mobiltelefoner, tillbehör och GPS. Även kategorin ”Ljud & bild”, vilken innefattar ljud- och hemmabiosystem, hamnade i toppen.

 
Om MediaMarkts Teknikpanel
Undersökningen genomfördes med webbenkät under april 2017. Undersökningen, som skickades ut till Media Markt Club-medlemmar hade 2058 respondenter. MediaMarkt har också skickat en webbenkät under april 2017 som besvarats av medarbetare i olika MediaMarkt-varuhus runt om i landet.

Läs mer om Media Markts kundklubb här!


Resultat från undersökningen

Planerar du att spendera mer pengar på hemelektronik under 2017 jämfört med förra året?
- Ja, mer 38 %
- Nej, mindre 8 %
- Ungefär samma summa 42 %
- Vet ej 12 %

Hur mycket planerar du att spendera på hemelektronik under 2017?
- 0 kr 2 %
- 1-2 500 kr 8 %
- 2 501-5 000 kr 18 %
- 5 001-10 000 kr 28 %
- 10 001-15 000 kr 20 %
- 15 001-20 000 kr 13 %
- över 20 001 kr 11 %

Om du fick önska fritt – vilka tre hemelektronikprodukter skulle du helst vilja köpa under 2017? (Topp 5)
1. TV
2. Mobiltelefon
3. Bärbar dator
4. Högtalare/ljudsystem
5. Surfplatta

Vilken typ av produkt tror du blir storsäljaren inom teknik/hemelektronik under 2017? (Topp 3)
1. Virtual Reality
2. Mobiltelefon
3. TV


För ytterligare information vänligen kontakta:
Anna Sjödin | PR- & kommunikationschef | +46 8 555 02 335 | E-post: press.sverige@mediasaturn.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.