Följ MediaMarkt Sverige

Media-Saturn lanserar SPACELAB - Europas första acceleratorprogram för startups med fokus på hemelektronik

Pressmeddelande   •   Aug 31, 2015 10:30 CEST

Media Markts moderbolag Media-Saturn introducerar SPACELAB, som är ett 20 veckor långt acceleratorprogram för startups med fokus på hemelektronik. Genom initiativet vill Media-Saturn hjälpa framtida teknikföretag att växa och kommer därför att erbjuda stöd och rådgivning gällande affärsutveckling, finansiering, marknadsföring och infrastruktur. 

­– Vi vet att hemelektronikbranschen är full av nya, hungriga entreprenörer med bra idéer, säger Martin Sinner, grundare av idealo och chef för Electronic Online Group och SPACELAB på Media-Saturn, och fortsätter:

­– SPACELAB är som en ny typ av affärsskola för unga entreprenörer där vi hjälper dem att ta sitt företag till nästa nivå. Istället för att sitta i skolbänken så får de helt enkelt lära sig i det ”riktiga livet” via SPACELAB.

SPACELAB kommer även erbjuda mentorprogram och olika workshops med experter från såväl Media-Saturns ledning som från flertalet välkända samarbetspartners, där företag som Ernest & Young, Serviceplan och Barkawi Management Consultants ingår.

För att bli antagen till SPACELAB krävs det att du har en idé, produkt eller affärsplan, ett kapital och investerare, samt att ditt företag har relevans för hemelektronikbranschen. SPACELABs första program kallat ”batch” lanseras i Tyskland i mitten av november 2015. Ansökningar till programmet görs på www.ms-spacelab.com. Ansökningsperioden pågår mellan den 1 september till den 15 oktober 2015.

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. Varuhuscheferna är därmed själva ansvariga för utbudet i det egna varuhuset liksom för prissättning, personal och lokal marknadsföring. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 900 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.