Följ MediaMarkt Sverige

MediaMarkt firar 10 år i Jönköping - Så har tekniktrenderna förändrats sedan 2007

Pressmeddelande   •   Sep 20, 2017 09:00 CEST

MediaMarkt-teamet som öppnade varuhuset i Jönköping för 10 år sedan.

I helgen firar MediaMarkt i Jönköping tio år och mycket har hänt sedan dess. Under åren som gått har varuhuset erbjudit kunderna den allra senaste tekniken, bland annat har de hjälpt Jönköpingsborna med att köpa över 68 000 tv-apparater. Varuhuschefen David Storm, som har jobbat på MediaMarkt sedan starten, berättar mer om känslan på öppningsdagen och höjdpunkterna under det senaste decenniet.

För tio år sedan släppte Apple sin första Iphone som revolutionerade mobilbranschen. Samma år öppnade MediaMarkt sitt varuhus i Jönköping, något som helt förändrade tillgången till hemelektronik för Jönköpingsborna. Den allra första dagen varuhuset i Jönköping öppnade var det långa köer och många köp. Det såldes för drygt 13 000 000 kronor under bara den första dagen.

– Det var en fantastisk känsla på öppningsdagen och jag tror att alla vi som jobbade den dagen blev lite överrumplade av hur mycket folk som faktiskt dök upp, säger David Storm, varuhuschef på MediaMarkt Jönköping.

Under åren har tekniken utvecklats mycket, vilket har speglats i varuhusets utbud. För tio år sedan var en tv-apparat i snitt 15 cm tjock och 42”-storlek var den mest efterfrågade. Idag är den tunnaste tv:n på MediaMarkt 7 mm tjock och den stora efterfrågan är på storlek 55” och uppåt. Sammanlagt har varuhuset hjälpt Jönköpingsborna med att köpa över 68 000 tv-apparater.

MediaMarkt i Jönköping har jobbat hårt för att vara tidiga med de senaste trenderna och innovationerna. Bland annat var de först i Sverige att sälja 3D-skrivare till konsumenterna. Förutom att erbjuda hemelektronik och innovation i framkant har varuhuset satsat mycket på att erbjuda kunderna det där lilla extra. Under åren har det arrangerats flera olika event, allt från Luciafirande och artistuppträdanden till bilutställningar och ”fössta tossdan i mass”.

– Vi har alltid tyckt om att bjuda våra kunder på det där lilla extra och vi har kanske en lite mer ”crazy” sida än många andra kedjor. Vi är många som jobbat kvar ända sedan starten och det finns en fin sammanhållning. Då teknikbranschen är i ständig utveckling och förändring har det varit en häftig resa för oss alla, säger David Storm.

Den busiga sidan för varuhuset i Jönköping kan exemplifieras med en annons som många av Jönköpingsborna kanske minns. Nämligen när varuhuset dagen efter ett rån gick ut med en helside-annons med rubriken ”Du behöver inte ha en hjullastare för att få tjuvlåga priser hos oss”.
Nu ställer varuhuset till med fest för att fira sina tio första år. Fredag till söndag (den 22-24 september) firas 10-årsjubileet i varuhuset med erbjudanden, överraskningar och ett flertal leverantörer på plats för att fira denna stora dag.

För ytterligare information vänligen kontakta:
David Storn | varuhuschef | +46 73-2090510 | storm@mediamarkt.se

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service och tydlig annonsering. För närvarande har MediaMarktSaturn Retail Group 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.