Följ MediaMarkt Sverige

MediaMarkt storsatsar i Sverige

Pressmeddelande   •   Sep 22, 2017 10:00 CEST

- Vi har mycket spännande på gång, säger Per Kaufmann, VD MediaMarkt Sverige

MediaMarkt söker nu ytterligare 100 nya medarbetare och investerar samtidigt ytterligare 80 miljoner i att modernisera 18 varuhus runt om i landet.


MediaMarkt är Europas ledande hemelektronikkedja med 850 varuhus i 14 länder. Efter 11 år i Sverige fortsätter nu MediaMarkt att investera i den svenska marknaden med såväl modernisering av varuhusen som ytterligare personal och nyetableringar.

– Det har spekulerats om MediaMarkts närvaro och framtid på den svenska marknaden, men vi är definitivt här för att stanna. Nu investerar vi 80 miljoner i att modernisera 18 av våra 27 varuhus och anställer 100 nya medarbetare. Vi är även i slutförhandling kring ett nytt varuhus och koncept i Stockholmsområdet, säger Per Kaufmann, VD MediaMarkt Sverige

Moderniserar och anställer 100 nya medarbetare
MediaMarkt är på jakt efter 100 nya medarbetare som vill vara med och bygga upp ett nytt MediaMarkt som ska bli Sveriges i särklass bästa hemelektronikkedja. Just nu lägger MediaMarkt i ytterligare en växel i att satsa på online och service därför söker de t.ex. onlinespecialister och kundtjänstmedarbetare. Samtidigt fylls positioner kontinuerligt och nu söks säljare, produktchefer, varuhuschefer och många fler.

MediaMarkt kommer också att fortsätta att modernisera 18 av företagets 27 svenska varuhus med allt från att installera mer digitala displayer till ny ljussättning, nya möbler och mycket mer. Det här är en del av företagets globala moderniserings- och digitaliseringsåtgärder som självklart också ska implementeras i Sverige.

Fortsatt satsning på såväl fysiska varuhus som online
MediaMarkt är i slutskedet i dialogen med fastighetsägaren för ett nytt varuhus med nytt koncept i Stockholmsområdet. Samtidigt granskar företaget kontinuerligt sin befintliga varuhusportfölj och anpassar varje varuhus efter förhållandena på varje enskilt läge.

När det gäller konsumentelektronik i Europa har omnichannel visat sig vara den vinnande modellen för detaljhandel. Kunderna vill kombinera fördelarna med fysisk och digital shopping, något som även fortsättningsvis kommer vara centralt för MediaMarkt i Sverige.

– Vi har mycket spännande på gång och det känns extra inspirerande att vi får möjlighet att välkomna 100 nya medarbetare samt att vi nu börjar se de positiva effekterna av de projekt som vi har jobbat med en längre tid, säger Per Kaufmann, VD MediaMarkt Sverige

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anna Sjödin | PR- & kommunikationschef | +46 8 555 02 400 | E-post: press.sverige@mediamarkt.se

Om MediaMarkt

MediaMarkt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen MediaMarktSaturn Retail Group. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service och tydlig annonsering. För närvarande har MediaMarktSaturn Retail Group 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.