Följ MediaMarkt Sverige

MediaMarkt Sverige i samarbete med RELEX – ska optimera försörjningskedjan

Pressmeddelande   •   Apr 25, 2017 09:00 CEST

MediaMarkt i samarbete med RELEX Solutions - ska optimera försörjningskedjan

MediaMarkt Sverige har valt RELEX för automatisering och optimering av försörjningskedjan. RELEX, vars banbrytande teknologi har gett imponerande resultat till kunder runt om i världen, kommer att ersätta hemelektronikkedjans manuella processer i försörjningskedjan.

MediaMarkt Sverige valde RELEX för att förbättra sin prognostisering, anpassa lagret till efterfrågan, öka tillgängligheten och minska personalens manuella arbete genom att automatisera ett flertal processer.

MediaMarkt har 27 varuhus samt e-handel i Sverige och är en del av den tyska koncernen MediaMarktSaturn Retail Group. Gruppen är Europas ledande detaljhandel för hemelektronik med över 1 000 butiker i 15 länder. MediaMarkt erbjuder ett unikt sortiment av välkända märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation.

MediaMarkts grundläggande mål är att förbättra och förenkla sin försörjningskedja för att avskaffa tidskrävande manuella processer för prognostiseringar av efterfrågan och varupåfyllning, något som RELEX ska råda bot på. Utöver detta skall RELEX se till att lagervärdet möter efterfrågan samtidigt som systemet förväntas öka tillgängligheten och försäljningen.

”Med RELEX vill vi uppnå bättre arbetsprocesser för prognostisering och varupåfyllning”, säger Andreas Vogler, CPO på MediaMarkt Sverige. ”Systemet kommer att minska det manuella arbetet avsevärt och ge personalen möjligheten att lägga ner tid på mer värdefulla arbetsuppgifter som förbättrar kundupplevelsen i våra varuhus och på mediamarkt.se”.

“Vi ser verkligen fram emot att visa MediaMarkt de enorma fördelarna som RELEX lösningar kan ge”, säger Christian Brunberg, Director of Sales, Scandinavia på RELEX Solutions. ”RELEX erfarenhet inom konsumentelektronik och av att hjälpa detaljhandlare att gå från manuella processer till den allra senaste teknologin, gör oss säkra på att vi kan leverera de resultat som MediaMarkt förväntar sig uppnå”.

Om RELEX Solutions
RELEX Solutions erbjuder ett integrerat system för detaljhandelns och leveranskedjans planering som ger otroliga resultat till kunder runt om i världen.

Genom noggranna efterfrågeprognoser, automatisk varupåfyllning, revolutionär planering av utrymme, och optimering av sortiment, hjälper RELEX dig planera bättre, sälja mer och minska svinnet oberoende av marknadsförändringar.

Genom vår expertis och teknologi bygger vi kraftfulla, stabila, och prisvinnande samarbeten med våra kunder. RELEX framgång bygger på våra kunders framgång.

RELEX Solutions har kontor runt omkring Nordamerika och Europa, och har valts av flera ledande företag som WHSmith, Morrisons, AO.com, Coop Danmark och Rossmann.

Mer information: www.relexsolutions.se


För ytterligare information vänligen kontakta:

Anna Sjödin |PR- och kommunikationschef | +46 8 555 02 400 | mail:press.sverige@media-saturn.com
Niclas Lindfors | Marketing & Com. RELEX Solutions | +358 400 660 556 | mail: niclas.lindfors@relexsolutions.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.