Följ MediaMarkt Sverige

Nu tar Virtual Reality klivet in i svenskarnas hem

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2016 10:41 CET

Att Virtual Reality varit en snackis de senaste åren är det nog få som har undgått, men på Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari i år blev det ännu tydligare – VR är här för att stanna. För den som är nyfiken på att uppleva en virtuell verklighet tipsar elektronikkedjan Media Markt om de senaste trenderna på området.

Från att bara ha handlat om spel och underhållning har Virtual Reality den senaste tiden tagit ett stort kliv framåt och syns nu i allt fler och större sammanhang. Forskning från Stanford Virtual Human Interaction Center visar bland annat att VR kan öka din empatiska förmåga och fungera som ett verktyg för konfliktlösning och lärande. På Media Markt har man uppmärksammat kundernas nyfikenhet under en längre period, men tror att det är först nu som trenden kommer slå på riktigt.

– Vi har haft VR-produkter i vårt sortiment sedan slutet av 2013. Hittills har försäljningen varit centrerad kring Stockholmsområdet, men på senare tid har vi sett en ökad nyfikenhet i hela landet. Vår prognos säger att 2016 kommer vara året då VR på allvar tar klivet in i svenskarnas hem, allteftersom att tekniken utvecklas, utbudet av produkter breddas och användarvänligheten förbättras, säger Tahero Nori, Innovationschef på Media Markt.

Stäng ute omgivningen och bli ett med upplevelsen
Trots att trenden är tydlig är det många som frågar sig hur man kan använda VR och vad det kan tillföra. Det som varit drivkraften bakom de flesta produkterna på marknaden är att skapa en upplevelse snarlik med det du upplever i det verkliga livet. Spel- och underhållningsindustrin är de som gått i bräschen för utvecklingen, men under 2015 lanserades tjänster och applikationer som gjorde att du med hjälp av ett par VR-glasögon kan gå på bostadsvisningar direkt hemifrån din soffa, prova på att brädsurfa i Sydamerika, men även lära dig att bemästra dina fobier. Nu går utvecklingen mot att konsumenter själva ska kunna producera sitt eget VR-innehåll. Tack vare samarbeten mellan aktörer som Samsung, Google och Facebook är det idag möjligt att ladda upp och dela videomaterial filmat i 360 grader på plattformar som YouTube och Facebook. Med den absolut senaste mobiltelefontekniken och specialanpassade applikationer går det på ett enkelt sätt att sy ihop dina privata bilder till en virtuell upplevelse – så låt kreativiteten flöda och dela med dig av dina minnen från semestern på ett helt nytt sätt.

– Precis som med all ny teknik så är det generellt flest unga personer som hittills har hoppat på VR-trenden. Vi vill att fler ska våga testa och förstå att det finns något för alla – oavsett vilka behov man har, säger Tahero Nori, och fortsätter:

– Även om det är spel och underhållning som är i fokus nu är vi övertygade om att VR-tekniken kommer att ta en allt större plats i vår vardag. Styrkan med Virtual Reality är att det verkligen kan fånga känslan i en upplevelse, vilket gör att det är en enorm tillgång för såväl företag som privatpersoner.

För ytterligare information vänligen kontakta: Kajsa Ekelund | Kommunikationschef | +46 8 555 02 335 | E-post: press.sverige@media-saturn.

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.