Följ MediaMarkt Sverige

Tinitell exklusivt hos Media Markt

Pressmeddelande   •   Nov 17, 2016 09:00 CET

Introducerar Tinitell

I april kunde man läsa om hur Media Markt lanserade samarbete med sju av Nordens hetaste tech startups. Här kommer nu en del av resultatet. Tinitell är en barnsligt lättanvänd armbandstelefon som ditt barn kan styra med bara en knapp och föräldrar har full koll på vart sitt barn befinner sig via den inbyggda GPS:en.

Företaget Tinitell, som gjort succé bland finansiärer på crowd-funding plattformen Kickstarter, går nu live med sin smarta armbandsmobil för barn. Produkten har funnits på marknaden en tid, dock med begränsad upplaga, men nu kommer Tinitell att finnas i alla Media Markts varuhus och på mediamarkt.se – blir det årets julklapp?

- Det känns otroligt roligt att komma ut på marknaden på riktigt. Vi har jobbat stenhårt med Tinitell ända sedan vi först presenterade konceptet. Grundtanken med Tinitell är att få fram en mycket enkel och hållbar lösning för de lite yngre barnen. Ska man ut och leka i en park eller skog är sällan en traditionell smartphone särkskilt praktisk, säger Mats Horn, grundare av Tinitell.

Tinitell ser ut som en klocka med endast en stor knapp (enkelhelt). Produkten grundar sig på en hypotes av grundaren Mats Horn, om att barn tenderar att tappa bort sina mobiltelefoner samtidigt som de sällan behöver alla smarta funktioner som en vanlig smartphone innehåller (hållbarhet). Du kan låta ditt barn gå ut i parken med sina kompisar utan att du behöver oroa dig och när du vill att de ska komma hem för middag är det bara att ringa dem. Genom att förinställda de nummer som ditt barn kan ringa i Tinitell-appen riskerar du heller ingen förvirring eller busringning (trygghet).

- Det är väldigt kul och spännande att nu få se resultatet av det hårda arbete som Tinitell har gjort sedan vi ingick samarbetet i våras. Jag är helt övertygad om att denna produkt kommer att bli en storsäljare, säger Anna Sjödin, PR- och kommunikationschef på Media Markt

5-åriga Penny Schulman (dotter till Calle och Anitha Schulman) har testat produkten, se filmen om vad Penny tycker här.

Tinitell kommer i flera färger och kostar 1499 kronor.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Anna Sjödin | PR- och kommunikationschef | +46 8 555 02 400 | mail:press.sverige@media-saturn.com

Om Media Markt

Media-Markt är Europas ledande återförsäljare av hemelektronik. Företaget grundades 1979 och ingår i tyska koncernen Media-Saturn-Holding GmbH. Framgångarna bygger på ett unikt sortiment av märkesvaror till låga priser, kompetent personal, utmärkt service, tydlig annonsering och en decentraliserad organisation där varje varuhuschef är delägare i sitt eget varuhus. För närvarande har Media-Saturn 27 varuhus i Sverige och fler än 1 000 varuhus i 15 europeiska länder. Gå in på www.mediamarkt.se för att besöka det 28:e varuhuset i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.